Als klant besef je ondertussen dat je aankopen, energieverbruik en levensomstandigheden een invloed hebben op het klimaat en de bevolking in het Zuiden. De producten in de winkel vertonen echter een waaier aan labels en logo’s, waardoor het moeilijk blijkt om door de bomen het bos te zien. Op de pagina’s over duurzaam consumeren vind je al wat info over de ecolabels terug per categorie. Maar hier vind je al de belangrijke logo’s samen in een handige lijst, met telkens een uitgebreid hoe en waarom. En de meest recente info vind je steeds op www.labelinfo.be; de gids door het bos van duurzaamheidslabels.

EU Biolabel

Het EU biolabel is een Europees label dat verplicht is voor alle biologische, verpakte voedingsproducten in Europa.

Bioland

Bioland is een Duits label voor biologische landbouw. Het garandeert een milieuvriendelijke productie en heeft strengere eisen dan andere labels.

EKO

EKO is een Nederlands nationaal label voor voeding van biologische landbouw.

Ecoscore

Van elk voertuig op de Belgische markt is de ecoscore berekend. Hoe hoger de ecoscore, hoe milieuvriendelijker het voertuig.

ASC

Aquaculture Stewardship Council (ASC) is een keurmerk voor milieuvriendelijk gekweekte vis. Meer info: www.asc-aqua.org/our-logo/

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

MSC

De Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijke internationale non-profitorganisatie die als doel heeft de overbevissing in de wereld terug te dringen. Daartoe heeft de MSC de enige [...]

Natureplus

De Europese associatie Natureplus steunt en promoot het duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen en de bescherming van het klimaat bij de productie van bouwmaterialen.

ecowijzer-pijl

De Ecowijzer is een samenwerking van de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel

Voor meer info kan je terecht bij onderstaande gemeentelijke diensten.