Koffiestop Essen

Essen – Koffiestop – een jaarlijkse traditie
De Koffiestop is een echte traditie geworden. ​Een klein gebaar voor een betere wereld, én een gezellig koffiemoment in één klap.

De Koffiestopdag gaat door op vrijdag 29 maart 2019 van 10.00-16.30 uur in het Lokaal Dienstencentrum (Nollekensstraat 5).

Een weekje eerder kan je terecht aan het station / Oxfam Wereldwinkel (Spoorwegstraat 8) in Essen van 6.00 tot 9.00 uur.

Campagne 2019: Holy Guacamole!
Toon je samen met ons solidair met de boeren in Guatemala en hun strijd voor genoeg voedsel en een eigen stuk landbouwgrond.

Holy Guacamole!
Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig?

Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.